Kupiłem dziś taki makaron żytni razowy Bartolini. Skład: mąka żytnia razowa typ 2000, woda. 1) To lepsza opcja od makaronu pełnoziarnistego durum? 2) Czy istnieje w ogóle lepsza opcja mąki niż typ 2000?
Jestem za cienki w uszach żeby przy pierwszej masie na koksie moją wątpliwą kratę utrzymać. Masa masą, celuję bardziej w siłę. I po prostu nie chcę przy 115kg przekroczyć 95cm w pasie :P Skład: Mąka pszenna makaronowa durum typu semolina :-) I znów guglanie :-) Zmieniony przez - rkarpinski w dniu 2012-09-18 20:38:26
witam jak dla mnie rama odpada zamien jak juz na maslo. chleb pszenny i ta maka pszenna odpada.. jemy tylko razowe rzeczy (pelnoziarniste, np pumpernikiel, zwykly razowiec z nasionami) makaron razowy durum, postara sie jesc tez np kasze gryczana, ryz brazowy one sa znacznie lepsze niz ziemniaki. mielonka.. nie wiem jak sojowa ale miesne sa syfem [...]
"chleb pszenny i ta maka pszenna odpada.. jemy tylko razowe rzeczy (pelnoziarniste, np pumpernikiel, zwykly razowiec z nasionami)"-chleb dobra zapamietam a make czym zastapic "makaron razowy durum, postara sie jesc tez np kasze gryczana, ryz brazowy one sa znacznie lepsze niz ziemniaki"-dobra zmienie "wydaje mi sie ze 4 [...]
Witam, juz nieraz pewnie bylo, prosze powiedzcie mi czy np. Maka Lubella pelnoziarnista, rozni sie czyms od maki pszennej typ 1850 (graham)? Co myslicie o mace z pszenicy durum? Czym sie rozni owsiana od owsianej razowej? dzieki za pomoc z gory, pozdr. Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2013-06-06 16:29:06
Domer powiedz prosze jeszcze, jesli mialbys wybierac miedzy lubella a ta wlasnie pszenna, ktora dla nas lepsza? Czy przez to, ze lubella to mieszanka 3 rodzajow raczej nie powinno sie porownywac? Powiedzmy, ze bede uzywal tej 1850 do np. Pizzy dietetycznej, gofrow itp. Bedzie dobrze? Bo wiadomo, ze razowa 2000 jest specyficzna i z niej raczej [...]
Domer powiedz prosze jeszcze, jesli mialbys wybierac miedzy lubella a ta wlasnie pszenna, ktora dla nas lepsza? Czy przez to, ze lubella to mieszanka 3 rodzajow raczej nie powinno sie porownywac? Powiedzmy, ze bede uzywal tej 1850 do np. Pizzy dietetycznej, gofrow itp. Bedzie dobrze? Bo wiadomo, ze razowa 2000 jest specyficzna i z niej raczej [...]
czy da rade taki posiłek przedtreningowy: spagetti zrobione z makaronu do spagetti (podobno w 100% z mąki durum) + mięso z piersi kurczaka i do tego sos własnej roboty (cebula,mąka,śmietana,koncentrat pomidorowy,papryka ostra, papryka słodka,sól,pieprz)? z góry dzieki za odpowiedź
Panowie powiedzcie mi czy maka z semoliny durum nadaje sie? Kolejna sprawa, jakie wartosci odzywcze przyjac dla maki owsianej i wlasnie tej z semoliny? W sieci niewiele, a jak jest to duza rozbieznosc dosyc.
Pyt, czy jeśli będę biegać na czczo załóżmy te 20 minut w równym tempie, to nie spowoduje to przyrostu masy mięśniowej w udach, łydach, pośladach, jedynie o co mi chodzi to o spalanie zbędnego tłuszczu. No w pewnym momencie są granice To w końcu chodzi Ci o zmniejszenie mięśni czy zgubienie tłuszczu?? Co do tego katabolizmu. Nie wiem czy [...]
Witam. Mam pytanie dotyczące makaronu razowego. Ostatnio w "Realu" kupiłem dwa makarony, tylko teraz nie wiem który ma lepszy skład. Więc pytam o to was :) 1. Lubelski (nie mylić z Lubella;)) makaron domowy "graham". skład: Mąka razowa 100%, woda 2. Makaron Goliard Pełne Ziarno. skład: semolina razowa z pszenicy durum, woda. Który waszym zdaniem [...]
Domer powiedz prosze jeszcze, jesli mialbys wybierac miedzy lubella a ta wlasnie pszenna, ktora dla nas lepsza? Czy przez to, ze lubella to mieszanka 3 rodzajow raczej nie powinno sie porownywac? Powiedzmy, ze bede uzywal tej 1850 do np. Pizzy dietetycznej, gofrow itp. Bedzie dobrze? Bo wiadomo, ze razowa 2000 jest specyficzna i z niej raczej [...]
[...] pieprzem, chilli, garam masala, solą i chyba bazylią ) płatki owsiane zmielić zmielić delikatnie ( chodzi o to, żeby były drobniejsze,a nie żeby zrobiła się z tego mąka ) kawałki piersi panierować w płatkach a) wersja "fat" - usmażyć b) werska "fit" - upiec sos czosnkowy jogurt grecki ( lub np serek bieluch ) czosnek ( ok 5 ząbków ) [...]
[...] dać ich trochę więcej, po treningu nie dawaj tłuszczy jeżeli posiłek jesz w miarę szybko po nim (tak byłoby dobrze). Unikaj sera żółtego, mięsa nie rób w panierce typu mąka i bułka tarta, makaron np durum, dodaj ryb. Warzyw sobie nie żałuj. Rozpisz se spokojnie jeszcze raz EDIT: właściwie jak skomponowałaś posiłek o wartości 117 gram białk [...]
Szukałem troche w internecie i znalazłem taką dietę I Śniadanie - 6.30 – 7.00 Omlet z płatkami owsianymi Mąka pszenna typ 2000 – 60g Płatki owsiane – 40g Jaja kurze – 200g Oliwa z oliwek – 5ml PAM – do smażenia Pomidor – 80g Sok z czarnej porzeczki – 150ml II Śniadanie [...]